zondag, 8. juli 2007 - 10:00

Balkenende bezoekt Texel

Texel

Op dinsdag 10 en woensdag 11 juli a.s. brengt de minister-president een werkbezoek aan Den Helder en Texel. Het werkbezoek staat in het teken van duurzaamheid.

De minister-president begint zijn werkbezoek bij de windmolenbouwer Harakosan in Den Helder. Hier krijgt hij uitleg over de onderhoudsvriendelijke windturbines die het bedrijf maakt en over de rol en betekenis van windenergie bij het realiseren van de klimaatambities van het kabinet.

Aansluitend reist de minister-president met de boot naar Texel. Daar zal hij in gesprekken met verschillende ondernemers worden geïnformeerd over duurzaam ondernemen op het eiland. Zo zal hij woensdagochtend een bezoek brengen aan de duurzame schapenfokkerij en schapenkaasmakerij De Waddel.

Aansluitend volgt een bezoek aan de Texelse Wol Onderneming, dat diverse wollen slaapproducten maakt. De minister-president bezoekt ook het bedrijf Graaf Isolatie dat een innovatief en duurzaam product op de markt heeft gebracht: isolatiemateriaal van schapenwol.

Vervolgens vindt in de Waddenhaven een ontmoeting plaats met scholieren van basisschool De Bruinvis. In de haven zal de minister-president daarnaast geïnformeerd worden over het nieuwe vistuig ‘ De Sumwing’ van de Texelse visserij. Daarnaast zal in de haven uitleg worden geven over mosselhaspels in de Waddenzee. Tijdens de terugreis met de loodsbotter naar Den Helder krijgt de minister-president tot slot uitleg over duurzaamheid en klimaatveranderingen in het Waddengebied.
Provincie:
Tag(s):