woensdag, 19. september 2007 - 10:48

Balkons appartementengebouw Prestige veilig

Emmeloord

Maandag 17 september jl. bleek dat de balkons van het apppartementengebouw Prestige in Emmeloord toch veilig zijn.Tijdens een onderzoek aan één van de balkons van het appartementengebouw constateerde men dat het balkon toch voldoende wapening bevat. Begin augustus werden de balkons gesloten op last van de gemeente, nadat er in een balkon haarscheurtjes in het beton waren aangetroffen. De gemeente heeft toen onderzoek laten doen door middel van een ferroscan. Deze scan gaf aan dat er onvoldoende wapening in het beton aanwezig was. De aannemer heeft vervolgens de balkons gestut, zodat de bewoners hun balkon weer konden betreden.

Op 17 septeber jl. heeft de aannemer een zogenaamd destructief onderzoek gedaan. Dat houdt in dat het balkon voor een deel opengebikt is. Hierbij was ook de gemeente aanwezig. Uit dit onderzoek bleek dat de wapening er wel degelijk is en ook voldoet aan dat wat in de bouwvergunning is aangegeven. Voor de gemeente is hiermee onomstotelijk vast komen te staan dat de balkons veilig zijn. "De gemeente kan niet anders dan concluderen dat het röntgenlogisch onderzoek niet betrouwbaar is" liet een woordvoerster gisteren weten.
Positieve conclusie is dat de balkons van appartementengebouw Prestige veilig zijn en dat de ontsierende ondersteuning weggehaald kan worden.
Provincie:
Tag(s):