dinsdag, 2. oktober 2007 - 21:21

Bands strijden om podiumplaats Noorderslag

Meppel

Als aanloop naar het jaarlijkse popfestival EuroSonic, 10 en 11 januari 2008 in Groningen organiseert Kunst & Cultuur Drenthe op zaterdag 13 oktober in Scala, centrum voor de kunsten, in Meppel de Drentse EuroSonic Preview Show. Zes Drentse bands strijden tijdens deze show om een podiumplaats op het Noorderslagweekend.

Kunst & Cultuur Drenthe heeft sinds enkele jaren de mogelijkheid om samen met de popkoepels uit Friesland, Groningen en Overijssel talentvolle popacts uit het Noorden te programmeren op EuroSonic. De popkoepels kunnen ieder drie acts afvaardigen. In Drenthe is dat de winnaar van de Drentse popprijs “Speakers met Kopp’n�, aangevuld met twee bands die zich tijdens de previewshow in de kijker spelen van een vakkundige jury.

In totaal hebben zich 16 bands voor de preview show aangemeld, zes hiervan mogen live spelen in Meppel. Dit zijn Theux uit Meppel, Oswalts uit Emmen, I Kissed Charles uit Meppel, Les Fruits Interdits uit Assen, Carol Caroline uit Meppel en Pioneers of Love uit Coevorden.

De twee beste bands spelen op 10 of 11 januari 2008 tijdens EuroSonic in Groningen. Het Noorderslagweekend duurt van 10 t/m 12 januari 2008. Er worden zo’n 15.000 bezoekers bij ruim 200 verschillende bands verwacht.
Provincie:
Tag(s):