donderdag, 8. november 2007 - 9:35

Bankovervallers vernielden raam achterzijde bank

Oldenzaal

De overvallers die woensdagmorgen rond 08.50 uur een overval pleegde op de ABN-AMRO bank aan het Plechelmusplein in Oldenzaal hebben, nadat zij met een donkerkleurige scooter bij het bankgebouw waren aangekomen, met een zwaar voorwerp aan de achterzijde van de bank een ruit vernield. Eén van de twee overvallers is via het ontstane gat naar binnen geklommen. De tweede persoon is buiten bij de scooter gebleven.

In het pand waren op dat moment alleen nog maar een aantal personeelsleden aanwezig en nog geen klanten omdat de bank nog niet voor het publiek was geopend. Een aantal personeelsleden zag kans naar buiten te vluchten. Door de personeelsleden is bij de overvaller die naar binnen kwam geen wapen gezien. Deze overvaller klom even later via hetzelfde gat weer naar buiten.

Hierna zijn de twee op de scooter weggereden. Tien minuten later werd door een getuige gemeld dat op de Hofmeijerstraat in Oldenzaal een scooter lag. Deze scooter is onderzocht en meegenomen naar het politiebureau. Het onderzoeksteam gaat ervan uit dat dit de scooter is die door de overvallers is gebruikt.

Hierna ontbreekt ieder spoor. Wel is bekend geworden dat op de Pastoriestraat in Oldenzaal, in de directe omgeving van de bank, een scooter heeft gestaan, afgedekt door een hoes en daar is klaargezet. Het wordt niet uitgesloten dat dit de scooter is geweest die door de overvallers is gebruikt en later aan de Hofmeijerstraat is achtergelaten.

In het belang van het onderzoek wil de politie niet zeggen of er door de overvaller die in de bank is geweest iets is meegenomen. De personeelsleden van de bank maken het naar omstandigheden goed. De bank draagt zelf zorg voor hun opvang. De politie vraagt getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken om contact op te nemen.
Provincie:
Tag(s):