donderdag, 14. juni 2007 - 17:35

Basissport Limburg wint Provinciale Vrijwilligersprijs

Maastricht

Basissport Limburg heeft de Provinciale Vrijwilligersprijs 2007 gewonnen. De winnaar werd vandaag bekend gemaakt in het Gouvernement in Maastricht. Aan de prijs is een geldbedrag van €2500,- verbonden. Naast Basissport Limburg waren Kledingbank Limburg, De Oefenbunker, Dorpsraad Rimburg en Stichting Wilskracht genomineerd voor de vrijwilligersprijs.

Basissport Limburg organiseert, op diverse plaatsen, wekelijkse sport, spel en bewegingsactiviteiten voor verstandelijke- en meervoudig gehandicapten. Bij al deze activiteiten zorgt een groot aantal vrijwilligers voor die extra begeleiding die het mogelijk maakt dat ook deze doelgroep in staat gesteld wordt om deel te nemen aan bewegingsactiviteiten.

De jury die bij het vaststellen van de nominaties vooral gelet had op de maatschappelijke betekenis en de provinciale uitstraling van de activiteit was onder andere van mening dat Basissport Limburg op hartverwarmende wijze een bijzondere groep mensen voor wie dat niet vanzelfsprekend is, de kans geeft deel te nemen aan vrijetijdsactiviteiten.

Basissport Limburg ontving uiteindelijk 43 procent van de stemmen.
Provincie:
Tag(s):