zondag, 19. augustus 2007 - 20:16

Bavaria City Racing goed verlopen

Rotterdam

De politie Rotterdam-Rijnmond en de andere hulpdiensten zijn tevreden over het verloop van de Bavaria City Race op zondag 19 augustus 2007. Er deden zich geen noemenswaardige incidenten voor. De politie had een grootschalige regeling ingesteld om het evenement in het centrum van Rotterdam in goede banen te leiden en ordelijk te laten verlopen.

De bezoekers aan het evenement hadden goed gevolg gegeven aan de oproep om vooral met het openbaar vervoer naar Rotterdam te komen. Er waren geen files op de toevoerwegen naar Rotterdam.

Tijdens het evenement heeft de politie op diverse locaties preventief gefouilleerd. Agenten hielden een 17-jarige vrouw en een 38-jarige man uit Dordrecht aan. De vrouw had een vuurwapen bij zich. De twee liepen rond twaalf uur ’s middags op het Stationsplein, en zagen de actie van de politie.

Ze wilden zich onttrekken aan de controle, en liepen de andere kant op. Politie-agenten in burger-kleding doorzagen dit en lieten het tweetal alsnog fouilleren. Daarbij troffen politie-mensen het vuurwapen aan. Politie-personeel bracht de verdachten over naar een politie-bureau waar ze werden ingesloten voor nader onderzoek. Het vuurwapen is in beslag genomen.

Daarnaast zijn nog 6 personen aangehouden voor Wet I.D. (geen identiteitsbewijs bij zich hebben), bedreiging, diefstal, verkeers-overtreding, openbare dronkenschap en voor baldadigheid.

In totaal zijn 6 bezoekers naar enkele ziekenhuizen (Erasmus MC, Haven-ziekenhuis en het Sophia Kinderziekenhuis) vervoerd. Het gaat om verwondingen opgelopen door kleine ongelukjes als enkel- en knieletsel, onwelwording en een kind met lichte brandwonden. Ambulancepersoneel hebben nog 5 mensen ter plaatse behandeld.

Zij konden na behandeling van hun verwondingen (blaren, hyperventilatie en pleisters plakken) hun weg vervolgen. EHBO-medewerkers hebben enkele tientallen mensen behandeld ook voor diverse lichte verwondingen.
Provincie:
Tag(s):