dinsdag, 13. november 2007 - 19:27

BBS Succesprijs, Prijs Actief Burgerschap en Jongerenprijs 2007

Op vrijdag 9 november 2007 werden verschillende prijzen uitgereikt door wethouder B. Eigeman (wethouder van onder meer Jeugd en Onderwijs) en mw. J. Eugster (wethouder van onder meer Welzijn). De Brede Bossche Scholen Succesprijs, de Prijs Actief Burgerschap en de Jongerenprijs 2007. De feestelijkheden vonden plaats in Sociaal Cultureel Centrum De Helftheuvel met diverse optredens en presentaties.

Voor de tweede keer werd de Brede Bossche Scholen (BBS) Succesprijs uitgereikt. Winnaar was BBS Haren, Donk en Reit, met als inzending het pluspakket ‘Samenspel’, uitgegroeid tot de minimusical ‘Annie’. Dit project won de prijs, een cheque van € 1.000,- vanwege de grote inzet van vrijwilligers en de samenwerking tussen diverse instellingen. Het project is hiermee een voorbeeld voor andere BBS-en. De uitreiking vond plaats onder aanwezigheid van ruim 200 bezoekers.

De Prijs Actief Burgerschap stond dit jaar in het teken van vrijwilligers van de zes BBS-en die de gemeente rijk is. De Lokale Werkgroep Wijktheater BBS Haren, Donk en Reit was de trotse winnaar van een kunstwerk van kunstenaar Markus Lindfeld en een cheque ter waarde van €2.500,-. De twee andere genomineerde organisaties waren ’t Sluske van BBS Aan de Aa en Oudercontactpunt BBS de Kruiskamp. De Jongerenprijs ging naar Ossama El Gaoui uit de wijk De Hambaken, waar hij betrokken is als vrijwilliger bij diverse sport- en cultuuractiviteiten. Ook hij won een beeldje van kunstenares Netty Werkman en een geldbedrag. De andere twee genomineerde jongeren waren Michelle van Osch en Bilal Kaya.


Bij het uitreiken van alle prijzen stond natuurlijk de enorme inzet en samenwerking van alle vrijwilligers en bewoners, van jong tot oud, centraal. Het werd een bruisend feest, waarbij alle betrokkenen op een passende manier in het zonnetje werden gezet. Naast een heerlijk buffet bracht de Bossche Elvis (H. Tervoort) het speciaal geschreven vrijwilligerslied ten gehore. Een rapgroep uit de Graafsewijk zorgde voor wat stevige beats, terwijl de hoofdrolspeelster uit de winnende musical ‘Annie’ het lied ‘tomorrow’ zong. Beide wethouders onderstreepten het belang van al deze initiatieven voor de Bossche samenleving.

De BBS Succesprijs is bedoeld om de samenwerking tussen de verschillende partijen binnen BBS-en te stimuleren, maar vooral ook om succesvolle projecten te delen met andere locaties. Alle zes BBS locaties waren met ieder één project genomineerd. De projecten zijn beoordeeld door een deskundige jury: Pim Kolkert (oud-voorzitter Stichting Brede Bossche Scholen), Hanny van de Moosdijk (grondlegger brede scholen in de gemeente Oss) en Cindy de Koning (Omroep Brabant). De Succesprijs bestaat uit een geldbedrag van €1.000,- een certificaat en een wisseltrofee. De trofee is ontworpen door beeldend kunstenaar Manita Kieft. De criteria voor de prijs zijn: de mate van samenwerking met andere partijen, de mate waarin wordt afgeweken van het standaardaanbod van instellingen, de originaliteit van de activiteit, de mate van de inzet van vrijwilligers en de mate van het betrekken van wijkbewoners.
Provincie:
Tag(s):