maandag, 26. november 2007 - 10:02

Bedrijventerrein de Hemrik ontvangt Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijven

Leeuwarden

Het bedrijventerrein de Hemrik ontvangt op 29 november aanstaande het Keurmerk Veilig Ondernemen Bedrijven (KVOb). Het certificaat zal door de burgemeester de heer Crone, de inspecteur – operationeel groepschef politie Leeuwarden de heer Bouwhuis, plv. brandweercommandant de heer Wold en de voorzitter van de Bedrijvenvereniging Hemrik de heer Hoekstra in ontvangst worden genomen. Op basis van een veiligheidsanalyse en een plan van aanpak, opgesteld door de werkgroep Veiligheid Hemrik, ontvangt de Hemrik de certificering.

De certificering wordt gegeven omdat de partners eerder een intentieverklaring tot samenwerken hadden getekend en binnen de werkgroep een aantal maatregelen willen realiseren die de veiligheid en leefbaarheid verbeteren. De certificering is een startpunt. De werkgroep Veiligheid bestaat uit vertegenwoordigers van de ondernemers van de Hemrik, de politie, het Regionaal Platform voor Criminaliteitsbeheersing (onderdeel van KvK), de brandweer en de gemeente.

Het proces tot de certificering is begeleid door MKB-Noord, onderdeel van MKB-Nederland. MKB-Nederland heeft van het Ministerie van Binnenlandse Zaken een subsidie ontvangen om KVO-trajecten op bedrijventerreinen te begeleiden en meer certificeringen te realiseren.
Provincie:
Tag(s):