zondag, 17. juni 2007 - 16:14

Beginnend bestuurder negeert afzetting na ongeval op A79

Klimmen

Bij een eenzijdig verkeersongeval op de A79 zijn in de nacht van zaterdag op zondag drie personen gewond geraakt. De gewonden zijn een 45-jarige inwoner van Kerkrade, die achter het stuur zat, een 41-jarige inwoner van Wijnandsrade en een 22-jarige inwoner van Simpelveld. De drie slachtoffers zijn naar het ziekenhuis overgebracht. Daar bleek dat hun verwondingen meevielen, meldt de politie.

Volgens de bestuurder raakte hij de macht over het stuur kwijt na een uitwijkmanoeuvre. Het voertuig botste tegen een vangrail en kwam op de linkerrijstrook tot stilstand. De auto was total loss

In verband met het onderzoek en het opruimen van de ravage werd een deel de A79 vanuit Maastricht richting Heerlen enkele uren voor alle verkeer afgesloten. Nadat het deel van de autosnelweg bij de afrit Klimmen voor alle verkeer was afgesloten, reed een auto gewoon voorbij de afzetting en passeerde ook een tweede politieauto met zwaailicht, die vlak bij het ongeval stilstond, om vervolgens een tiental meters vóór de ravage te stoppen. De bestuurder, een 21-jarige man uit Bunde, bleek een beginnend bestuurder te zijn die teveel alcohol op had. Hij blies 0,9 promille en moest zijn rijbewijs inleveren.
Provincie:
Tag(s):