zondag, 15. april 2007 - 20:30

Beide Spykers aan de finish

Het team van Spyker heeft vandaag hun beste resultaat tot nu toe geboekt. Beide auto’s kwamen op achterstand als 14e en 15e binnen. Het was echter geen probleemloze race voor het team. Adrian Sutil had een redelijke start maar werd vervolgens slachtoffer van de botsing tussen Speed en Button. De jonge Duitser moest een nieuwe neus halen in de pits en hervatte de race met twee ronden achterstand.

“Mijn start was niet erg goed en in de vierde bocht raakte ik betrokken bij een botsing voor mij. De reparaties kostte me drie ronden en had vervolgens last van een moeilijk bestuurbare auto. Toch heb ik geen fouten gemaakt. Dit geeft me veel vertrouwen voor het Europese seizoen�, aldus Sutil.

Christijan Albers had een wereldstart met drie plekken winst en kon Barrichello onder druk zetten in de openingsfase van de race. De Nederlander kon halverwege goede rondetijden rijden tot hij in de slotfase te maken kreeg met hydraulische problemen. “Het was een moeilijke race vandaag want ik had geen boordradio en teveel overstuur. Tijdens de eerste pitstop kreeg ik meer voorvleugel wat het er wel wat beter op maakte. Ik ben blij dat we aan de finish zijn gekomen, vooral omdat we in het laatste deel een hydraulisch probleem hadden. Ik ben blij voor mijn monteurs�, aldus een tevreden Albers.

Ook Mike Gascoyne is tevreden. “Het is goed om met twee auto’s aan de finish gekomen te zijn. Helaas had Adrian een probleem bij de start waardoor we veel tijd verloren. Dit kan het begin zijn van de weg naar boven.�

Teambaas Colin Kolles: “Twee auto’s aan de finish is een goede beloning voor al het harde werk van de monteurs en de mensen op de fabriek. Ze hebben de afgelopen week ontzettend hard gewerkt en dat betaalt zich nu uit. We hebben ons doel voor deze race gehaald en nu moeten we alleen nog maar vooruitkijken en progressie boeken.�
Categorie:
Tag(s):