vrijdag, 28. september 2007 - 9:18

Bejaarde man woningbrand dood aangetroffen

Hattem

De 86-jarige man die bij een felle woningbrand in het Gelderse Hattem werd vermist is vrijdagochtend dood aangetroffen. Dit maakt een woordvoerder van de politie bekend.

Vrijdagochtend vroeg omstreeks 02.42 uur kwam de melding binnen van een uitslaande brand in een woning aan de Berg en Bos in Hattem. De brandweer rukte direct met groot materieel, waaronder een ladderwagen, uit. In de woning waren op het moment van uitbreken van de brand de twee hoofdbewoners, een ouder echtpaar, aanwezig.

De 76-jarige vrouw slaagde er in via een raam de woning te verlaten en bij buren alarm te slaan. Zij wist te vertellen dat haar 86-jarige echtgenoot in de woning was achtergebleven. De vrouw raakte gewond en werd naar een ziekenhuis gebracht. Ze liep snijwonden op en had rook binnen gekregen. Volgens de laatste informatie maakt de vrouw het inmiddels na behandeling lichamelijk weer goed.

De brandweer heeft direct na aankomst getracht de man te zoeken in de woning. Als gevolg van de hevige brand kon slechts een klein deel van de woning doorzocht worden en daar werd de man niet aangetroffen. Door de vuurzee was de brandweer gedwongen zich uit de woning terug te trekken en zich op dat moment te beperken tot het blussen.

Rond 03.27 uur was de brandweer de brand meester. Omliggende panden hebben geen gevaar gelopen voor overslaan van de brand. De woning, die was voorzien van een plat dak, brandde geheel uit. Er kwamen volgens meting van de brandweer geen gevaarlijke stoffen vrij in de omgeving.

Het Team Forensische Opsporing van de politie in samenwerking met de brandweer zijn een onderzoek gestart naar de oorzaak van de brand. Op dit moment is daar nog niets over te zeggen. Voor een aantal buurtbewoners is bemiddeld in contact met slachtofferhulp.
Provincie:
Tag(s):