zaterdag, 10. november 2007 - 13:13

Bejaarden geëvacueerd na uitslaande brand

Tolbert

De brandweer heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag in Tolbert een bejaardenflat ontruimd wegens een uitslaande brand in een naastgelegen loods. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Wel is tijdens de brand asbest vrijgekomen.

De brand in de loods aan de Hoofdstraat werd rond 03.30 uur ontdekt. Gezien de ligging van de loods werd er door de brandweer opgeschaald naar grote brand. De brandweer concentreerde zich op het voorkomen van overslag van de brand naar de naastgelegen bejaardenflat (de Oldenbertflat) en twee woningen.

De bejaarde bewoners van de flat moesten uit voorzorg hun woningen verlaten. Veertien zijn overgebracht naar een verzorgingscentrum in Leek. Twee bewoners zijn vervoerd door een ambulance. De andere bewoners zijn door een taxibedrijf naar het verzorgingscentrum gebracht. De andere bewoners zijn door familie opgehaald.

Na een uur had de brandweer het vuur onder controle. Wel is er asbest vrijgekomen. De asbestdeeltjes liggen rond de loods. De bewoners van de omliggende woningen zijn door de gemeente Leek geïnformeerd over de brand en dat een gespecialiseerd bedrijf de asbestdeeltjes vandaag nog gaat opruimen.

In de loop van de middag kunnen de bewoners van de bejaardenflat weer terug naar huis. De loods is volledig verwoest. De nog overeind staande muren worden vandaag nog neergehaald om verdere schade te voorkomen. In de loods stonden vijf gerestaureerde auto’s. Deze zijn verloren gegaan.

De technische recherche doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.
Provincie:
Tag(s):