zondag, 21. oktober 2007 - 18:04

Belg 'basejumped' van 35 meter hoge attractie in Efteling

Kaatsheuvel

De politie heeft zondagochtend een 35-jarige Belg aangehouden die rond 11.00 uur met een parachute van de Pagode sprong. De toeschouwers die de man zagen springen kwamen met de schrik vrij. Het filmmateriaal van de man is in beslag genomen. Dit heeft de politie zondag bekendgemaakt.

De man mocht zondagmiddag rond 16.00 uur na verhoor weer naar huis, met een proces verbaal op zak. De sprong was tot in de puntjes door de man voorbereid. Hij wist de weersvoorspelling en de exacte hoogte van de attractie. Op ca. 35 meter hoogte is hij over de railing geklommen en gesprongen.

Beneden hielden vrienden de landingsplaats vrij. Hij doet dit soort sprongen vaker in diverse landen. Tijdens zijn landing heeft hij een boomtak geraakt. De vrienden hebben de sprong gefilmd en de man droeg een helm met camera. De politie heeft de beelden in beslag genomen.

Er zijn geen mensen gewond geraakt. Medewerkers en bezoekers zijn er met de schrik vanaf gekomen. Medewerkers van De Efteling hebben mensen die daar behoefte aan hadden opgevangen.
Provincie:
Tag(s):