donderdag, 24. mei 2007 - 13:38

Belg in Leiden ontvoerd en afgeperst

Leiden

Afgelopen zondag is een 48-jarige man uit België in Nederland het slachtoffer geworden van afpersing, bedreiging en ontvoering. Het slachtoffer zou de vrouw ontmoeten op het terrein van de Groenoordhallen aan de Flevoweg in Leiden.

Die avond stond op de afgesproken tijd en plaats inderdaad een vrouw. Echter het slachtoffer werd van achter benaderd en beetgepakt door een onbekende man. Het slachtoffer wist, nadat hij een klap had gekregen, te ontkomen, maar keerde vanwege zijn auto terug naar het terrein waar een tweede man zich had gevoegd.

Het slachtoffer moest de auto in waarna ook de twee mannen instapten. Een van hen zette hem direct een vuurwapen op het hoofd en dwong hem een geldbedrag te pinnen. Nadat hieraan was voldaan mocht hij weer weg. De volgende dag eiste de onbekende man telefonisch een groter geldbedrag onder bedreiging met de dood.

Het slachtoffer heeft de politie van het gebeuren op de hoogte gesteld. De recherche heeft direct een onderzoek ingesteld hetgeen leidde tot aanhouding van deze drie verdachten. De verdachten, een 40 jarige vrouw uit Leiden, een 39 jarige man uit Zevenhoven en een 42 jarige man uit Ter Aar, worden vrijdag 25 mei voorgeleid voor de rechter-commissaris.
Provincie:
Tag(s):