zaterdag, 7. april 2007 - 15:19

Belgische serieverkrachter (17) 'tikkende tijdbom'

Tilburg

Vrijdag zijn in Tilburg drie jongen aangehouden op verdenking van mishandeling. Een van hen bleek een 17-jarige voortvluchtige Belg te zijn die bekend staat als ‘de kleine Piraat’. De andere twee waren afkomstig uit Goirle. De jongen, Jamal el K., wordt omschreven als een ‘tikkende tijdbom’ was twee maanden geleden ontsnapt uit een Belgische jeugdinrichting waar hij zat voor gewelddadige verkrachtingen en overvallen.

Jamal el K. zat op de gesloten jeugdafdeling van De Hutten in Mol, omdat hij een zestal brutale overvallen in de omgeving van het Antwerpse Sportpaleis heeft gepleegd. Na de overvallen had hij de gewoonte zijn slachtoffers ook nog eens te verkrachten. Het jongste slachtoffer is 16 en het oudste 83. El K. werd er ook van verdacht betrokken te zijn geweest bij de, tot nu toe nooit opgeloste, Sportpaleismoord waarbij een vrouw die op weg was naar haar werk, schijnbaar zonder reden, werd doodgeschoten.

Op 7 februari 2007 wist Jamal el K. te ontsnappen. Sindsdien was de Belgische politie samen met de politie in omliggende landen koortsachtig op zoek naar de jongen die omschreven wordt als ‘tikkende tijdbom’.
Provincie:
Tag(s):