vrijdag, 12. oktober 2007 - 18:15

Belgische vrouw aangehouden in onderzoek Populieren-straat

Nederweert

De politie heeft vrijdagavond een 40-jarige vrouw uit het Belgische Molenbeersel in Nederweert aangehouden in het kader van het onderzoek dat momenteel nog loopt in en om een woning aan de Populierenstraat in die plaats. De verdachte is in verzekering gesteld en wordt uitgebreid verhoord. Tevens is er in een ziekenhuis in Noord-Brabant een 39-jarige man uit Neerpelt (België) aangetroffen met een schotwond. Het slachtoffer is niet levensgevaarlijk gewond. De politie onderzoekt momenteel of deze man iets met de zaak in Nederweert te maken heeft.

De politie is vrijdagmiddag een onderzoek gestart bij de woning aan de Populierenstraat. Het betreft dezelfde woning waar in februari 2006 de 40-jarige discotheekeigenaar Daan van Es om het leven werd gebracht. Er is geen verband aangetoond met deze zaak, maar dit is uiteraard wel onderwerp van onderzoek, meldt de politie.

De politie kreeg vrijdag aan het begin van de middag een melding van een getuige die een schot had gehoord. Een patrouille ging direct naar de locatie en heeft de woning op het perceel waar het geluid vandaan kwam betreden om hulp te verlenen. Er werd echter geen slachtoffer aangetroffen. De politie statte vervolgens een uitgebreid technisch onderzoek in en rondom de woning.

Zaterdag en mogelijk ook zondag zal het onderzoek rondom de woning in de Populierenstraat doorgaan, evenals het buurtonderzoek. Daarnaast zal ook de woning zelf doorzocht worden onder leiding van de Rechter-Commissaris. Politie en Openbaar Ministerie kunnen en willen geen verdere mededelingen doen in deze zaak.
Provincie:
Tag(s):