vrijdag, 28. september 2007 - 20:00

'Ben jij een heks?'

Eindhoven

Het is alweer herfst, de eerste heksenkringen verschijnen in het bos. In het middeleeuwse stadje ‘Endehoven’ heerst een grote angst voor heksen. Wanneer ben je nu eigenlijk een heks? Hoe heet een jongensheks?In de herfstvakantie in de kinder-doe-week, van zondag 20 oktober tot en met zondag 28 oktober kunnen kinderen, samen met hun ouders ontdekken wat een Heks is.

Met een speciale kinder-doe-kaart kan de zoektocht naar de magische wereld van heksen beginnen. Een kinder-doe-boekje leidt kinderen langs verschillende huisjes, waar allerlei heksenactiviteiten plaatsvinden. Ze kunnen een eigen toverdrank brouwen, vuur springen, rune spiraal lopen en een eigen amulet maken. Kinderen die verkleed als heks naar het museum komen, krijgen een magische verrassing.

Er ligt een geheim toverboek in Historisch OpenluchtMuseum Eindhoven (HOME), kinderen mogen hierin hun eigen magische spreuken opschrijven. De meest geheimzinnige toverspreuk wordt beloond met een geheel verzorgd kinderfeestje in het HOME!
Provincie:
Tag(s):