vrijdag, 6. juli 2007 - 22:12

Bentinckspark moet over 10 jaar klaar zijn

Hoogeveen

De vernieuwing van het sportpark Bentinckspark in Hoogeveen is klaar voor de volgende stap. Donderdagavond gaf de gemeenteraad van Hoogeveen groen licht voor de verdere invulling van de revitaliseringsplannen. Dat betekent dat halverwege 2008 de eerste schop al in de grond kan. De uitvoering van het hele plan kost waarschijnlijk ongeveer tien jaar.

De gemeenteraad gaat voor een regionale uitstraling van het park. Over een jaar of tien is het Bentinckspark een modern park, met voorzieningen voor topsport en recreatieve sport. Er komen onder andere een recreatief zwembad en eventueel een hotel. Het aanbod van onderwijs in en om het park vormt een belangrijk onderdeel in de regionale uitstraling. Modern, praktijkgericht onderwijs op het gebied van sport, recreatie, zorg en horeca maakt gebruik van het park voor praktijkonderwijs. Zij gaan de faciliteiten gebruiken, maar zorgen ook voor professionele ondersteuning van de sportverenigingen, bij bijvoorbeeld trainingen en beheer. De combinatie tussen sport en onderwijs draagt bij aan het professionaliseren van de sportverenigingen.

Het stedenbouwkundig programma van eisen moet voor 1 juni 2008 klaar zijn. Daarna kan de gemeente aan de slag. Hoewel de gehele uitvoering waarschijnlijk tien jaar gaat duren, worden de grootste knelpunten meteen aangepakt. Dat betekent dat in de zomer van 2008 een nieuw kunstgrasveld voor de hockeyvereniging, een kunstgrasveld voor voetbalclub HZVV en een kunstgrasveld voor voetbalclub VV Hoogeveen worden aangelegd. Daarmee behoren de belangrijkste knelpunten voor hockey en voetbal tot het verleden.
Provincie:
Tag(s):