woensdag, 29. augustus 2007 - 13:48

Bereden politie bekogeld

Amsterdam

De ruiters van de bereden politie zijn op dinsdagavond 28 augustus door een groep jongeren bekogeld. De politie heeft vervolgens in Amsterdam-Zuidoost acht arrestaties verricht wegens openlijke geweldpleging. De verdachten waren in de leeftijd van 18 tot 25 jaar.

Rond halfacht surveilleerden de ruiters op en rond Hoptille. Toen zij een groep van ongeveer 20 jongeren naderden, rende de helft van de groep weg en begon de andere helft met bakstenen te gooien. Eén van de stenen spatte uiteen op de rug van een paard.

De groep vluchtte weg in de richting van de Karspeldreef en bleef ondertussen met bakstenen gooien. De ruiters konden meerdere malen tenauwernood voorkomen dat ze werden geraakt door op de stenengooiers in te rijden of weg te duiken voor de naderende stenen.

Na een grootscheepse zoekactie arresteerden agenten acht verdachten. Drie van hen probeerden met een auto te ontsnappen maar konden op de Karspeldreef worden ingerekend. De rest werd later die avond in de omgeving van Hoptille gearresteerd. Alle verdachten zijn in verzekering gesteld. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit en onderzoekt de zaak.
Provincie:
Tag(s):