dinsdag, 13. november 2007 - 16:17

'Bereken je recht' in Maastricht ingezet tegen armoede

Maastricht

De Gemeente Maastricht zet het internetprogramma 'Bereken je Recht' in bij armoedebestrijding. 'Bereken je recht' moet stimuleren dat méér mensen met een minimum inkomen gebruik maken van financiële vergoedingen. Het programma staat met ingang van woensdag 14 november op de gemeentelijke website. Maastricht is met dit initiatief de eerste gemeente in Limburg.

Het programma is bestemd voor iedere inwoner van de gemeente Maastricht die op basis van zijn inkomen, vermogen en woonlasten aanspraak denkt te maken op een financiële vergoeding van de gemeente.

'Bereken je Recht' is een gebruiksvriendelijk internetprogramma, bedoeld voor mensen met weinig inkomen en vermogen. Zij kunnen met het programma eenvoudig zélf berekenen óf en op welke vergoedingen ze recht hebben. Een voordeel is dat de bezoeker anoniem blijft en dus vrijblijvend kan checken of er sprake is van een mogelijke financiële tegemoetkoming. Dat maakt de drempel lager om het programma te raadplegen. Het programma is ook bedoeld voor medewerkers van
hulpverleningsinstanties die met financiële vragen geconfronteerd worden.

Mensen die zelf geen computer of internetaansluiting hebben, kunnen gebruik maken van gratis internet in de stadsbibliotheek Centre Céramique en de wijkbibliotheken in Heer en Malpertuis. Mensen die ondersteuning nodig hebben bij het gebruik van programma, kunnen terecht bij
de buurtinformatiecentra in Wittevrouwenveld en Heugemerveld en de buurtloketten in Malberg en Mariaberg van Stichting Trajekt.
Provincie:
Tag(s):