maandag, 29. oktober 2007 - 16:12

Bermkat A28 is ingeslapen

Amersfoort

De Verkeerspolitie van het Korps landelijke politiediensten heeft de kat die afgelopen week regelmatig overlast veroorzaakte door zich in de middenberm van de A28 te verstoppen, zondag 28 oktober 2007 gevangen. Het ging om een verwilderde kat. De kat is in samenwerking met de Dierenambulance naar een dierenarts gebracht. De kat was in zo slechte toestand, dat besloten is om het beestje in te laten slapen. De kat had kattenaids en is bij de dierenarts ingeslapen.

Via 112 kwamen zondag opnieuw diverse meldingen binnen dat de kat weer in de middenberm, dit keer ter hoogte van Leusden, zou zitten. Twee collega’s van de Verkeerspolitie begaven zich, gewapend met handschoenen, naar de A28. Het verkeer werd korte tijd tegengehouden om de kat te kunnen vangen en te vervoeren. Een van de automobilisten, een dierenarts, heeft de kat uiteindelijk in zijn nekvel kunnen pakken.

De Verkeerspolitie neemt meldingen van dieren op de rijbaan of in de berm zeer serieus en probeert de dieren te vangen. Wanneer dieren de rijbaan oplopen kunnen zij ernstige ongevallen veroorzaken.
Provincie:
Tag(s):