donderdag, 24. mei 2007 - 17:11

Beroemde Amsterdamse grachtenpandjes als vouwkaart

Amsterdam

Wie kent ze niet... die fraaie Delfts blauwe modelhuisjes die je alleen maar kunt krijgen als je first class vliegt. De architect Tim Killiam heeft in opdracht van banketbakkerij Daelmans een serie Amsterdamse modelgrachtenpanden ontworpen die tijdelijk verkrijgbaar zijn bij een pakje Amsterdam koekjes.

Jaarlijks bezoeken ruim vier miljoen toeristen Amsterdam. Velen van hen raken gefascineerd door de Amsterdamse grachten met hun historische grachtenpanden. Zo ook Tim Killiam. Sinds 1974 woont deze Amerikaanse architect in Amsterdam. Met oneindig geduld en vaste hand heeft hij de beroemde grachtenpanden nagetekend. Als architect weet Killiam als geen
ander tot in detail de karakteristiek van een pand weer te geven.

Tim Killiam heeft banketbakkerij Daelmans geholpen met de ontwikkeling van Amsterdam koekjes; een heerlijk bros roomboterkoekje in de vorm van acht verschillende grachtenpandjes. Een schot in de roos, zo lijkt het. Net zoals de Amsterdamse grachtenpanden zijn de Amsterdam koekjes zeer geliefd, zowel in Nederland als ver daarbuiten.

Op verzoek van Daelmans heeft Killiam nu dus een serie Amsterdams modelgrachtenpanden ontworpen. Je hoeft niet meer first class te vliegen voor je eigen 'tuitgevel, halsgevel of klokgevel'. Je moet ze zelf alleen wel vouwen.
Provincie:
Tag(s):