woensdag, 12. september 2007 - 11:58

Beroving kersenkraam blijkt verzonnen

Elst

Met de aanhouding van twee vrouwen van 17 en 23 jaar uit de gemeente Lingewaard en een 28-jarige Nijmegenaar denkt de Elster politie de beroving op een kersenkraam in Elst eind juni van dit jaar te hebben opgelost.

De twee vrouwen bleken de beroving zelf in scène te hebben gezet. De Nijmegenaar wordt ervan verdacht behulpzaam te zijn geweest door sporen weg te maken.

De 17-jarige verdachte deed woensdagavond 26 juni aangifte nadat ze in een kersenkraam aan de Rijksweg-Zuid zou zijn beroofd door twee mannen op een scooter. Volgens de vrouw was onder bedreiging van een mes of iets wat daarop leek de dagopbrengst van de kraam meegenomen.

Een getuigenoproep van de politie leverde destijds geen reacties op. Bij nader onderzoek kwam het slachtoffer uiteindelijk zelf als verdachte in beeld. Nadat ze daarover aan de tand was gevoeld bekende ze het verhaal samen met de 23-jarige te hebben verzonnen. De dagopbrengst zouden ze zelf in eigen zak te hebben gestoken. Van twee mannen op een scooter bleek geen sprake. De Nijmegenaar zou een tas met spullen en een geldbakje hebben weggemaakt.

De drie werden afgelopen donderdag, zaterdag en maandag aangehouden. Ook de andere twee verdachten hebben inmiddels hun aandeel in de zaak bekend. Tegen de drie zal proces-verbaal worden opgemaakt. Het trio is inmiddels op vrije voeten in afwachting van een nadere beslissing van justitie.
Provincie:
Tag(s):