dinsdag, 15. mei 2007 - 23:21

Beslissing ENECO Tour 2007 valt in Sittard-Geleen

Sittard-Geleen

De beslissing in de ENECO Tour 2007 valt dit jaar waarschijnlijk in de gemeente Sittard-Geleen. Op woensdag 29 augustus zal hier de individuele, afsluitende tijdrit van de wielerronde plaatsvinden. De tijdrit over een afstand van 31 km kan beslissend zijn voor de eindzege van deze ProTour wedstrijd.

'Deze wedstrijd is het grootste wielerevenement dat in onze regio wordt georganiseerd. Vele wielerliefhebbers in de stad en van ver daarbuiten zullen op 29 augustus een fantastische wielerdag beleven' aldus Bert van Soest van de Stichting Wielerpromotion Sittard-Geleen.

Verantwoordelijk wethouder Ruud Guyt van Sittard-Geleen: "De slotrit geeft ons de kans de gemeente weer landelijk en internationaal te presenteren. Wij realiseren ons dat door de tijdrit delen van onze gemeente gedurende een groot deel van de dag moeilijk bereikbaar zijn. Met de stichting Wielerpromotie zijn gesprekken gevoerd om de overlast tot een minimum te beperken. Ik ga er vanuit dat de mensen hier begrip voor hebben en dat 29 augustus een spannende en feestelijke wielerdag zal zijn".
Provincie:
Tag(s):