dinsdag, 17. juli 2007 - 19:37

Besluit herindeling gemeenten Gooi en Vechtstreek ter inzage

Bussum

Afgelopen maandag, 16 juli maakte de provincie Noord Holland bekend dat Gedeputeerde Staten een besluit hebben genomen over de herindeling van gemeenten in de Gooi en Vechtstreek. Ten westen van de A1 willen GS een nieuwe gemeente vormen, die bestaat uit Bussum, Muiden, Naarden en Weesp.

De gemeente Hilversum blijft in haar huidige vorm zelfstandig, inclusief de Hilversumse Meent. Ten oosten van de A1 blijft de gemeente Huizen zelfstandig voortbestaan. Ook de gemeenten Blaricum en Laren blijven zelfstandig en werken samen met de gemeente Eemnes in het experiment BEL. In het herindelingsontwerp zijn deze besluiten vastgelegd.

In de tweede helft van juli leggen de betrokken gemeenten het Herindelingsontwerp ter inzage. Omdat de inspraaktermijn in de vakantieperiode valt, hebben Gedeputeerde Staten de inspraaktermijn verlengd.

Iedereen kan tot 15 oktober 2007 zijn zienswijze indienen bij Gedeputeerde Staten. De gemeenteraden hebben tot 26 november 2007 de tijd om hun zienswijze kenbaar te maken aan Gedeputeerde Staten.
Provincie:
Tag(s):