donderdag, 4. oktober 2007 - 10:55

Beste Binnenstad 2007

Bergen op Zoom

Bergen op Zoom mag twee jaar lang de titel Beste Binnenstad van Nederland dragen. Dat maakte staatssecretaris Frank Heemskerk van Economische Zaken woensdag bekend op de manifestatie Detailhandel & Bereikbaarheid van het Platform Detailhandel Nederland in Den Haag.

Bergen op Zoom ging aan de haal met de titel Beste Binnenstad in de categorie middelgrote steden en liet medefinalisten Meppel en Hoorn achter zich. In de categorie grote steden won Arnhem het van Nijmegen en Eindhoven . Eerder vielen in de categorie middelgrote steden (minder dan 70.000 inwoners) al de genomineerde steden Oosterhout, Woerden, Elburg en Terneuzen af. Dertien middelgrote plaatsen hadden zich aangemeld.

Volgens het juryrapport is ‘Bergen op Zoom een in het verleden genegeerde historische stad die tegenwoordig bruisend, interessant en mooi mag worden genoemd’. En oogt de stad ‘schoon, ruimtelijk en ‘gepimpt’.

Burgemeester Han Polman zei na de uitreiking: ,,Het is heel bijzonder dat we deze titel hebben binnengehaald. Door liefde en trots voor onze stad zijn we zo ver gekomen. De nominatie alleen heeft al voor een positief effect gezorgd�.

De binnensteden zijn beoordeeld door een jury, die bestaat uit deskundigen uit het bedrijfsleven en de ministeries van Economische Zaken, Justitie, VROM en Verkeer en Waterstaat. Zij hebben onder meer gekeken naar veiligheid, bereikbaarheid, netheid en hebben de stad zowel vanuit het gezichtspunt van de consument als dat van de winkelier bekeken. Een afvaardiging van de jury bracht onlangs onaangekondigde bezoeken om met eigen ogen een oordeel te vormen van de Bergse binnenstad. Als sterke punten van Bergen op Zoom gaf zij eerder al aan: de opvallende stadspromotie, de organisatiestructuur (het wijkgericht werken) en de verschillende initiatieven van de gemeente om de kwaliteit van de binnenstad te vergroten.
Provincie:
Tag(s):