donderdag, 6. september 2007 - 21:20

Beste binnenstad van Nederland gaat aan Meppel voorbij

Meppel

Donderdag is bekend geworden dat niet Meppel maar Bergen op Zoom de beste binnenstad van Nederland heeft. Het Gemeentebestuur van Meppel wenst Bergen op Zoom van harte geluk met het resultaat! "We hebben in ieder geval de beste binnenstad van Noord-Nederland", aldus de Meppeler vertegenwoordigers in Den Haag.

Hoorn en Meppel waren de andere genomineerden. De verkiezing Beste Binnenstad is een initiatief van het Platform Detailhandel samen met het Platform Binnenstadsmanagement en het Hoofdbedrijfschap Detailhandel.

Bij de verkiezing Beste Binnenstad is de binnenstad in de volle breedte bekeken, zowel vanuit het gezichtspunt van de consument als vanuit de winkelier. De binnensteden zijn beoordeeld door een jury, die bestaat uit deskundigen uit het bedrijfsleven en de ministeries van Economische Zaken, Justitie, VROM en Verkeer en Waterstaat. Zij hebben onder meer gelet op veiligheid, bereikbaarheid, netheid en hebben de stad zowel vanuit het gezichtspunt van de consument als de winkelier bekeken.
Provincie:
Tag(s):