zaterdag, 15. september 2007 - 21:18

Bestemming Amsterdam in de Zuiderkerk

Amsterdam

Van 12 september tot en met 16 oktober is in de Zuiderkerk Amsterdam de tentoonstelling ‘Bestemming Amsterdam’ te zien. Kunstenaars hebben zich gebogen over Amsterdam als metropoolstad. Het creatieve resultaat is te beklimmen in het middenschip van de kerk.

Afgelopen zomer vond in Rotterdam de derde Internationale Architectuur Biënnale plaats (zie het kader). De Amsterdamse inzending, gemaakt in opdracht van onder meer de Dienst Ruimtelijke Ordening (DRO) en het Ontwikkelingsbedrijf (OGA) van de gemeente Amsterdam, is een creatieve toekomstvisie op stad en regio als metropool gemaakt door negentien kunstenaars (waaronder dichters, filmers, beeldhouwers en architecten) onder leiding van Bureau Kossmann.deJong. Het is een grote installatie met thematische presentaties rondom een reusachtige maquette van de regio waarin je kunt rondlopen. Ook leuk voor kinderen.

De bijzondere wijze waarop het verhaal over Amsterdam als metropool is verbeeld, was voldoende reden om de expositie naar de Zuiderkerk te halen. Zeker nu de nieuwe Ontwikkelingsalliantie zich tot taak heeft gesteld Amsterdam om te vormen tot metropool.
Provincie:
Tag(s):