zaterdag, 4. augustus 2007 - 13:13

Bestemming Antarctica

Arnhem

Vanaf 3 augustus is in het Nederlands Watermuseum in Arnhem de fototentoonstelling ‘Bestemming Antarctica’ te zien. De tentoonstelling is een fotografisch verslag van een drie maanden durende reis die natuurfotograaf Flip de Nooyer in 1999 maakte naar Antarctica, de Falkland Eilanden en Zuid Georgië.

Ontdek via zijn beelden de schoonheid van het landschap en het leven van bijvoorbeeld pinguïnkolonies, zeevogelrotsen en springende walvissen. De expositie duurt tot 30 december.

De helaas te vroeg overleden fotograaf Flip de Nooyer was een gepassioneerd fotograaf met groot respect voor de natuur. “De natuur gaat altijd vóór de foto. Dat betekent dat niet alles te fotograferen is. Het zij zo. En ook dat is maar betrekkelijk, want wie geduld heeft zal merken dat hij van de natuur bijna elk beeld krijgt dat hij ervan wil maken.� En zo lag hij dagen op de loer, voor het ultieme beeld. Menig bekroonde foto is op die manier gemaakt. De foto’s van Flip de Nooyer zijn terug te vinden in ontelbare publicaties in tijdschriften en boeken, maar ook in kalenders, agenda’s en op ansichtkaarten. In 1989 werd hij uitgeroepen tot BBC Wildlife Photographer of the Year.

Het Nederlands Watermuseum is een uniek doe-museum over alle aspecten van zoet water in het dagelijkse leven. Een bezoek is voor jong en oud een leuke en leerzame ervaring.

Het Nederlands Watermuseum is geopend van dinsdag t/m zondag van 10.00 uur tot 17.00 uur en is te vinden aan de Zijpendaalseweg 26-28 te Arnhem. Tijdens schoolvakanties is het museum ook op maandag geopend. Meer informatie over het museum en een uitgebreide routebeschrijving is te vinden op www.watermuseum.nl.
Provincie:
Tag(s):