woensdag, 29. augustus 2007 - 16:46

Bestuurder verstopt zich in de bosjes

Bovensmilde

Hoewel hij nog te voet probeerde te vluchten lukte het de politie in de nacht van dinsdag op woensdag toch om in Bovensmilde een 43 jarige automobilist uit Hoogeveen aan te houden. De man wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding en het rijden onder invloed van alcohol. Ook trof de politie in de auto een alarmpistool en een mes aan.

Bewoners van de Hoofdweg in Bovensmilde werden wakker van een hevige knal en zagen op dat moment een auto zonder verlichting en met piepende banden weg rijden. De auto bleek de brug te hebben geramd en ze zagen dat de auto even later stopte in de berm.

De bestuurder rende weg toen buurtbewoners naar de auto liepen. Deze waarschuwden de politie en terwijl agenten met de getuigen stonden te praten hoorde men geritsel in de bosjes en kon de verdachte even later worden aangehouden.

Hoewel de man ontkent is hij door de getuigen herkend als de gevluchte bestuurder. De man weigerde mee te werken aan een ademanalyse. De auto is overgebracht naar het politiebureau en de man is voor nader onderzoek ingesloten.
Provincie:
Tag(s):