zondag, 23. september 2007 - 17:49

Bestuurder vlucht voor alcoholcontrole en belandt tegen vangrail

Regio

Een 49-jarige automobilist uit Spaubeek is in de nacht van zaterdag op zondag gewond geraakt toen hij een aanrijding veroorzaakte op de A2 ter hoogte van Born. De man reed met hoge snelheid tegen een pijlwagen op de snelweg, vervolgens tegen een bestelbus, sloeg enkele malen over de kop en kwam tegen de vangrail tot stilstand.

Volgens de politie betrof het dezelfde automobilist die zich eerder aan een alcoholcontrole ontrok in Geleen. Tot tweemaal toe negeerde de man een stopteken. Hierbij moest een politieagent opzij springen om te voorkomen dat hij door de auto van de man werd geraakt. Een motoragent zette daarbij de achtervolging in, maar hij slaagde door de zeer hoge snelheid van de auto er niet in deze in te halen. De achtervolging begon in Geleen op de Rijksweg-Zuid en werd op de A-76 voortgezet. Ter hoogte van de afslag richting Eindhoven (A2), was de auto uit het zicht van de agent geraakt. Deze staakte daarop de achtervolging en wilde bij de afslag Born weer omdraaien. Toen hij echter de auto langs de kant zag liggen, stopte de agent. Merk en kleur van de auto kwamen overeen met de auto die hij zojuist nog had achtervolgd, zo meldt de politie.

Bij diverse alcoholcontroles in heel Limburg zijn het afgelopen weekend 34 mensen bekeurd omdat zij onder invloed achter het stuur zaten. De politie voerde de controles uit in het kader van een landelijk alcoholcontrole. Een Poolse automobilist spande de kroon door met 5 keer de toegestane hoeveelheid alcohol op zijn voertuig te besturen, zo meldt de politie.

In Zuid-Limburg werden in het hele weekend 24 mensen betrapt op teveel alcohol in het verkeer. Op diverse plaatsen in de regio werden ruim 2300 bestuurders aan een blaastest onderworpen.

In de regio Noord- en Midden-Limburg werden 10 bestuurders bekeurd bij diverse controles in de regio. Vier bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren en bij twee automobilisten werd een bloedproef afgenomen.

Wegens zijn rijgedrag werd zaterdagavond een 27-jarige Pool aangehouden op de Maasbrachterweg in Echt. Hij bleek een alcoholpercentage in zijn bloed te hebben, dat ruim 5 keer de toegestane hoeveelheid betrof. De Pool was zo dronken, dat hij niet meteen gehoord kon worden, meldt de politie Limburg-Noord.
Provincie:
Tag(s):