dinsdag, 23. oktober 2007 - 16:21

Bestuurders beroven vrouwen op straat

Gulpen

In Gulpen is maandagmiddag een 74-jarige inwoonster uit die plaats slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw liep rond 14.00 uur met haar rollator richting kruising van de Ingbergrachtweg – Rijckerveld, toen zij werd aangesproken door de bestuurder van een groene personenauto, die de weg naar het zwembad vroeg.

Zowel een man die achter het stuur zat, als een vrouw die naast hem zat, stapten uit en kwamen naar de vrouw toe. De vrouwelijke inzittende greep het slachtoffer vast, terwijl de man de tas, die aan de rollator was vastgebonden, wegrukte. Het slachtoffer kwam hierbij ten val en liep een pijnlijke elleboog op. Na de roof verdwenen de overvallers en liep het slachtoffer naar huis. De daders hadden het slachtoffer kort voor de beroving al twee keer eerder aangesproken en de weg gevraagd.

Ook in Brunssum werd een 65-jarige inwoonster uit die plaats slachtoffer van een straatroof. De vrouw liep rond 12.25 uur over straat toen een zilvergrijze auto met daarin twee personen, naast haar stopte. Toen de bestuurder haar de weg vroeg, boog de vrouw zich voorover in de richting van het geopende portierraam. Op dat moment rukte de bestuurder de tas van haar schouders en ging er mee vandoor.

De politie heeft in beide zaken een onderzoek ingesteld.
Provincie:
Tag(s):