maandag, 3. september 2007 - 14:06

Bestuurders trekken Waalsprinter over de streep

Nijmegen

Maandagochtend is P+R Waalsprinter, het nieuwe transferium aan de Ovatonde in Nijmegen-Noord, feestelijk geopend. Enkele wethouders en andere bestuurders trokken de eerste Waalsprinterbus letterlijk over de streep. Dit initiatief moet forenzen stimuleren van de pendelbus tussen de P+R en Nijmegen gebruik te gaan maken.

De Sjonnies schreven speciaal voor deze gelegenheid het Waalsprinterlied, dat bij het vertrek van de eerste bus ten gehore is gebracht. Forenzen die op deze openingsochtend van P+R Waalsprinter gebruik maakten, ontvingen een gratis ontbijtpakketje.

Na de opening maakten de genodigden een eerste rit naar Heijendaal. In de bus verzorgde prof. dr. Hans Hoeken, hoogleraar Bedrijfscommunicatie Radboud Universiteit Nijmegen een korte toespraak over ‘Hoe verander je mobiliteitsgedrag middels communicatie?’. Ook zijn op Heijendaal verschillende bestuurders van Radboud Universiteit Nijmegen, UMC St Radboud en HAN ingestapt. Zij dragen dit initiatief een warm hart toe. Werknemers van deze grote organisaties zijn geattendeerd op P+R Waalsprinter via een mailing.

Met de Waalsprinter wil de Stadsregio Arnhem Nijmegen een oplossing bieden aan forenzen die via de Waalbrug Nijmegen-Centrum en Heijendaal sneller willen bereiken. Vanaf 3 september kunnen zij reizen met een speciale pendelbus: de Waalsprinter. Deze gaat via de busbaan over de Waalbrug naar het centrum en rijdt vervolgens non-stop naar Heijendaal. Forenzen die hun auto parkeren bij P+R Waalsprinter en van de pendelbus gebruikmaken, profiteren van een vrije doorgang en voorrang bij de verkeerslichten.

De Waalsprinter bereikt binnen achttien minuten de laatste halte op Heijendaal. Parkeren kost slechts twee euro; het vervoer naar Nijmegen (retour) is gratis, ook voor eventuele (maximaal drie) medereizigers. Het P+R-terrein beschikt over meer dan 200 bewaakte parkeerplaatsen. Vertrektijden van de Waalsprinter: iedere tien minuten in de ochtendspits (07.00 tot 10.00 uur) en middagspits (16.00 tot18.00 uur) en ieder kwartier buiten de spits (10.00 tot 16.00 uur en 18.00 tot 20.00 uur).
Provincie:
Tag(s):