vrijdag, 13. juli 2007 - 13:47

Beter een goede buur........

Zutphen

De politierechter in Zutphen heeft twee mannen en een vrouw uit Aalten schuldig bevonden aan het stalken van hun directe buren. In het eerste half jaar van 2006 hadden zij vanuit hun achtertuin de beide buurmannen, een getrouwd homoseksueel echtpaar, waarvan er één al 16 jaar op hetzelfde adres woonde, vele malen op discriminerende wijze beledigd en bedreigd. Het werd uiteindelijk zo onhoudbaar dat de buurmannen zijn verhuisd.

Door de lange duur, de herhaling en de indringende wijze van lastig vallen is er wel degelijk sprake geweest van een vorm van stalking, oordeelde de rechter. De verdachten legden tijdens de zitting de schuld geheel buiten zichzelf. Ze toonden weinig inzicht in de gevolgen van hun gedrag en waren niet berouwvol.

De twee mannen werden door de rechter veroordeeld tot 60 uur werkstraf, indien het werk niet of niet voldoende wordt uitgevoerd te vervangen door een hechtenis van 30 dagen. Als waarschuwing voor de toekomst kregen de verdachten nog een voorwaardelijke gevangenisstraf van 2 maanden opgelegd, met een proeftijd van 2 jaar. De vrouw werd eveneens veroordeeld tot een werkstraf van 60 uur. Zij kreeg een iets kortere voorwaardelijke gevangenisstraf omdat zij een geringer aandeel in het geheel had gehad.
Provincie:
Tag(s):