dinsdag, 22. mei 2007 - 8:26

Beter libido bij 'doorslikken' pil

Amsterdam

Het 'doorslikken' van de anticonceptiepil wordt door de meeste vrouwen nog altijd gezien als een eenmalige oplossing, bijvoorbeeld als zij op vakantie gaan. Wetenschappelijk onderzoek wijst echter uit dat vrouwen die de pil langer doorslikken, zich beter gaan voelen. Vrouwen die 'de pil doorslikken' hebben minder klachten die horen bij het pre-menstrueel syndroom (PMS), zoals stemmingswisselingen en een betere huid.

Moderne, laaggedoseerde anticonceptiepillen blijken meer te kunnen dan alleen ongewenste zwangerschap voorkomen. In wetenschappelijk onderzoek onder 175 vrouwen naar de nieuwe anticonceptiepil met drospirenon, in Nederland verkrijgbaar onder de naam Yasmin(r)), werd
aangetoond dat een pil met drospirenon probleemloos kan worden doorgeslikt gedurende 2 tot 6 maanden.


De vrouwen die de anticonceptiepil met drospirenon (Yasmin(r)) doorslikten (geen stopweek), hadden beduidend minder last van symptomen van het pre-menstrueel syndroom (PMS), zoals gespannen borsten, gewichtstoename of stemmingswisselingen. Door het uitblijven van de menstruatie hadden deze vrouwen bovendien veel minder cyclusgerelateerde klachten, zoals hoofdpijn. Ook verbeterde de conditie van de huid en had het gebruik van de pil een gunstig effect op het libido van deze vrouwen.
Categorie:
Tag(s):