zaterdag, 18. augustus 2007 - 19:26

Betonplaat van 5000 kilo valt op fietser

Almelo

Een 61-jarige man uit Aadorp raakte op zaterdag omstreeks 13.17 uur ernstig gewond door afvallende lading van een vrachtwagencombinatie. Een 47-jarige chauffeur van een trekker met oplegger reed over de Plesmanweg in Almelo. De vrachtwagencombinatie was beladen met vier metalen bekistings- c.q. funderingsplaten.

Een dergelijke plaat weegt 5000 kilogram en is 12,50 meter lang en 3,50 meter breed. Bij de kruising met de Schuilenburgsingel sloeg de chauffeur linksaf. Hierbij schoven de twee funderingsplaten die aan de rechterkant lagen van de vrachtwagen af op het fietspad. De platen vielen boven op een 61-jarige man uit Aadorp die met zijn fiets voor het verkeerslicht op het fietspad stil stond. De man raakte hierdoor bekneld en ernstig gewond. Met behulp van de brandweer werden de platen verwijderd. Het slachtoffer is met onbekend letsel per traumahelikopter overgebracht naar het ziekenhuis.

De verkeersongevallenanalisten van de politie Twente hebben meteen een onderzoek ingesteld naar de toedracht van het ongeval. Hieruit bleek dat de metalen platen niet goed waren vastgezet.

De chauffeur verkeerde niet onder invloed van alcohol. Hij is aangehouden en na verhoor weer in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Aan diverse getuigen wordt slachtofferhulp geboden.
Provincie:
Tag(s):