zondag, 6. mei 2007 - 19:19

Bevrijdingsfestival rustig verlopen

Zwolle

Het Bevrijdingsfestival in Zwolle is rustig verlopen. Dit meldt de politie zondag. In totaal werden er elf personen aangehouden voor het in bezit hebben van geringe hoeveelheden harddrugs zoals XTC, coke, speed en wat wiet.

Twee personen werden aangehouden voor bedreiging, en een voor belediging van politiemensen tijdens het festival. Veel mensen trokken na het festival de stad in waardoor hier en daar wat overlast en/of onenigheid ontstond. Vier personen in het ziekenhuis opgenomen in verband met overmatig alcohol en/of drugsgebruik. Door ambulancepersoon werden 13 mensen op het festivalterrein behandeld voor overmatig drugs- en/of drankgebruik. Enkele tientallen mensen werden voor kleine ‘ongelukjes’ zoals schaafwonden, blaren en kneuzingen.

De organisatie van het jaarlijkse bevrijdingsfestival spreekt van een geslaagd festival. Volgens schattingen zijn ruim 125.000 mensen op het festival afgekomen om naar optredens te kijken van ondermeer Zita Swoon, A Balladeer, Postmen, de Dijk en Johan.
Provincie:
Tag(s):