vrijdag, 13. april 2007 - 21:37

Bewegingsspektakel opent gezonde en sportieve weken

Assen

Ruim 1200 leerlingen, ouders en onderwijzers geven maandag 16 april met een bewegingsspektakel het startsein voor twee gezonde en sportieve weken. Op het schoolplein van het Sterrenschip en Het Krijt beginnen zij onder leiding van de sportbuurtwerkers van de gemeente Assen de weken met ‘Bewegen op muziek’.

Bewegen en gezonde voeding staan van 16 tot en met 27 april centraal op de Brede School Kloosterveen. Twee weken organiseren scholen, peuterspeelzaal, kinderopvang, Icare, bibliotheek en sportbuurtwerk gemeente Assen gezamenlijk een groot aantal extra activiteiten rond bewegen en gezonde voeding. Kinderen van de bovenbouw van de basisscholen krijgen hiervoor lessen van Icare. Ook krijgen alle leerlingen twee keer per week fruit in het kader van SchoolGruiten. Daarnaast is er in de pauzes extra aandacht voor bewegen. Hiervoor hebben stagiaires van het Alfacollege samen met sportbuurtwerk een groot aantal pauzespelen bedacht.

De bibliotheek in Kloosterveen heeft een speciale themahoek ingericht. Voor de kinderen en hun ouders zijn hier allerlei brochures en boeken over gezond & lekker eten en bewegen. Voor ouders verzorgt Icare op 17 april de thema avond ‘beweegkriebels’.

Naast de gezamenlijke activiteiten organiseren de scholen ook eigen activiteiten. Zo zijn er op de verschillende locaties kennismakingslessen met sporten voor gehandicapten. Leerlingen ervaren zo hoe het is om bijvoorbeeld in een rolstoel te volleyballen. OBS Kloosterveen houdt een sponsorloop waarvan de opbrengst naar een school in Peru gaat.
Provincie:
Tag(s):