zondag, 5. augustus 2007 - 17:23

Bewoners aangehouden voor geweldpleging tegen hulpdiensten

Eemnes

De politie heeft zaterdagavond om 20.00 uur meerdere bewoners van woningen aan de Noordersingel aangehouden voor openlijke geweldpleging tegen de politie. Politie en brandweer kregen even daarvoor de melding dat er op de Noordersingel een caravan in de brand stond. Toen de agenten arriveerden werden zij gelijk agressief benaderd door een 25-jarige inwoner van Eemnes.

De reden van de agressie was niet bekend maar beïnvloedde ook de andere bewoners van de Noordersingel. Toen de Eemnesser één van de agenten aanvloog, werd hij aangehouden. Hierna sloeg de vlam in de pan waarbij de bewoners ook dreigden hun honden in te zetten. Een hond werd ook daadwerkelijk uit de woning gehaald, maar na een waarschuwing door de agenten werd de hond toch weer naar binnen gebracht.

Met assistentie van collega’s uit de regio Gooi- en Vechtstreek en district Binnensticht lukte het de rust te herstellen. Hierbij werden nog twee verdachten, een 21-jarige vrouw uit Eemnes en een 43-jarige man uit Eemnes, aangehouden. De brandweer heeft de brand bij de caravan geblust. De politie zet het onderzoek voort en meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.
Provincie:
Tag(s):