donderdag, 4. oktober 2007 - 12:04

Bewoners Haagse wijk kregen stroom uit de kraan

Den Haag

Een aantal bewoners aan de Rozenburgstraat in Den Haag kregen woensdagmiddagmiddag de schrik van hun leven toen ze bij het openen van de waterkraan een elektrische schok kregen. Direct werd de politie ingeschakeld, die vervolgens het energiebedrijf liet komen.

Eneco verrichtte ter plaatse metingen en wees één woning in de straat aan als veroorzaker van de problemen. In de woning troffen de agenten een hennepkwekerij met 300 planten aan. Toen de Hagenaar kort daarna bij zijn woning arriveerde, werd hij aangehouden. De man bekende dat hij de eigenaar van de kwekerij was. De hennepkwekerij is ontmanteld en vernietigd.

De politie onderzoekt de zaak. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van illegale kwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat leidt tot brandbare en zeer gevaarlijke situaties. Zo ook in dit geval. Door ondeskundige aanleg (illegaal stroomafname) van de stroomvoorziening stonden meerdere kranen onder stroom. De bewoners kwamen met de schrik vrij.
Provincie:
Tag(s):