zondag, 22. juli 2007 - 12:35

'Bewuste keuze geen relschoppers te arresteren'

Volgens districtschef Lute Nieuwerth van de Deventer politie is er bewust voor gekozen gisteren na de ongeregeldheden in de Adelaarshorst en de supportersrellen op de Brink geen arrestaties te verrichten. "Er is besloten om geen mensen aan te houden, om nog grotere problemen te voorkomen."

Volgens de politie ging het om een groep van tachtig à negentig Ajax-supporters, die in de binnenstad de confrontatie zocht met de harde kern van Go Ahead Eagles. De ME scheidde beide supportersgroepen. Nieuwerth: "Daarna vertrokken de Eagles-supporters richting stadion. De Ajax-supporters richtten vernielingen aan in de binnenstad en vertrokken daarna per auto uit de stad."

De Deventer politie meldt dat het alleen om supporters van Ajax en GA Eagles ging. Er zijn geen bewijzen dat er ook aanhangers van FC Twente en Feyenoord bij de ongeregeldheden betrokken waren.

Nieuwerth was eerder ter ore gekomen dat de verschillende supportersgroepen uit waren op een confrontatie, maar hij zag daarin geen aanleiding om de oefenwedstrijd GA Eagles-Ajax bij voorbaat te verbieden. "Nee, ik loop al wat langer mee. Als we steeds bij mogelijke confrontaties de wedstrijd moeten verbieden, wordt er in Nederland geen wedstrijd meer gespeeld."

Scheidsrechter Dick Jol staakte na een half uur het oefenduel vanwege vechtpartijen op de tribune. De stand was op dat moment 1-0 in het voordeel van Ajax, door een goal van Klaas-Jan Huntelaar.
Provincie:
Tag(s):