dinsdag, 13. november 2007 - 16:29

Bezetting hoofdkantoor Thuiszorg

Arnhem

Eigenlijk was het 1 januari 2007 al tijd voor nieuwe CAO afspraken voor de Thuiszorgmedewerkers (CAO VVT). De vakbonds- en werkgeversvertegenwoordigers zijn er echter nog steeds niet uit. Medewerkers van Stichting Thuiszorg Midden Gelderland (STMG) voeren actie om het CAO overleg een zetje in de goede richting te geven.

Werken in de zorg gebeurt met liefde maar niet uit liefdadigheid. Daarom wordt het hoofdkantoor aanstaande donderdag 15 november bezet van 12:00 uur tot 14:00 uur.

Onder de medewerkers in de zorg is de eerste reactie nog altijd: “ik wil wel komen protesteren, maar hoe moet dat dan met de cliënt?�. De tijd van Florence Nightingale is echter voorbij, het is tijd dat er fatsoenlijk wordt betaald voor goede zorg. Medewerkers pikken het niet langer en komen eindelijk voor zichzelf op.

Het is dan ook onverteerbaar dat medewerkers 25 verlofuren moeten inleveren voor een verhoging van de eindejaarsuitkering van 1,5% naar 3%. Dat is niets meer dan een sigaar uit eigen doos. Ook moeten ze 5 mei als verlofdag inleveren en krijgen ze 13 uur minder verlof per jaar voor hetzelfde salaris. Dat betekent meer werken voor minder geld. Een loonsverhoging van 3% vinden de medewerkers niet te veel gevraagd om alleen al de inflatie bij te houden.

De werkgevers, verenigd in Actiz, denken hier heel anders over. Kortgeleden is het CAO overleg muurvast gelopen en nu de onderhandelaars eindelijk weer om tafel zitten stelden de werkgevers zelfs een aantal nieuwe verslechteringen voor zoals het verdere verlaging van salarisschalen, inperking van verlof en uitbreiding van gebroken diensten. Kortom, tijd voor actie.
Provincie:
Tag(s):