donderdag, 22. november 2007 - 13:20

Biddinghuizers ergeren zich aan hard rijgedrag, vuilcontainers, vuil en hondepoep

Biddinghuizen

Dinsdag 13 november is er door het wijkteam Biddinghuizen samen met diverse bewoners uit de buurt, wethouder Engelvaart en enkele (burger)raadsleden een buurtschouw gehouden in de buurt Centrum (het carré Cultuursingel – De Voor, de straten Akkerhof, Kopakker en Wendakker en het winkelgebied). Vooraf hadden alle bewoners van deze buurt een brief gekregen met de mogelijkheid om zowel positieve als negatieve punten van hun buurt aan te geven. Hierop zijn ruim 30 reacties binnengekomen.

Als positief aan de buurt werden voornamelijk de renovatie van de woningen en de geplaatste erfafscheidingen genoemd. De buurt is hierdoor erg opgeknapt en de bewoners geven aan hier erg blij
mee te zijn; zij zien zeker vooruitgang. Ook het gerenoveerde winkelcentrum wordt positief gewaardeerd.

Als minder positief scoorde te hard rijden over De Voor en Cultuursingel, te weinig parkeergelegenheid en parkeeroverlast. Daarnaast vinden de bewoners het ook vervelend als vuilniscontainers lang aan de straat staan, tuinen die niet goed worden onderhouden en de hoeveelheid zwerfvuil en hondenpoep die door de buurt te vinden is. Ook lijkt deze buurt aantrekkelijk te zijn als hangplek voor jongeren. Niet de aanwezigheid van de jongeren, maar het afval en de vernielingen die zij achterlaten, worden als vervelend ervaren.

Alle opmerkingen worden door de gemeente meegenomen en doorgegeven aan de verantwoordelijke organisatie/persoon hiervoor. Diverse kleine zaken zullen direct door het wijkteam aangepakt worden. De 30 inzenders krijgen persoonlijk antwoord.
Provincie:
Tag(s):