donderdag, 14. juni 2007 - 17:01

Biggetjes toch verdoofd gecastreerd

Amsterdam

Supermarkten stoppen in januari 2009 met de verkoop van varkensvlees van onverdoofd gecastreerde biggen. Dit heeft de overkoepelende organisatie CBL bevestigd aan Wakker Dier, na een jaar lang intensief campagne voeren tegen onder andere C1000, Albert Heijn en HEMA vanwege de biggencastratie. Jaarlijks worden in Nederland zeven miljoen biggen vlak na de geboorte gecastreerd. Onverdoofd, om een paar cent te besparen!

De castratie is zeer pijnlijk: biggen trillen op hun pootjes en geven over van de pijn, die dagen aanblijft. De castreur draagt gehoorbeschermers tegen het harde gegil.

Na onze intensieve campagne tegen de castratie hebben de supermarkten, HEMA, UNOX en de Keurslagers besloten om vanaf 1 januari 2009 geen vers vlees meer te verkopen, waarvoor biggen onverdoofd zijn gecastreerd. Een grote overwinning, waarmee veel biggenleed bespaard wordt.

De biologische varkenshouders gaan al over 2 weken verdoofd castreren. Verdoofde castratie is een tussenoplossing die de pijn aanzienlijk verminderd.

Wakker Dier is blij met het derde grote succes in korte tijd. Vandaag is een doorbraak bereikt in de castratiecampagne die in oktober 2006 startte. De castratiecampagne was gericht op supermarkten omdat zij eisen kunnen stellen aan de vleesleveranciers.
Categorie:
Tag(s):