maandag, 23. juli 2007 - 19:11

Bij LUX gaan de zomerfeesten door!

Nijmegen

De Vierdaagse en de Vierdaagsefeesten zijn weer voorbij. De rust in de stad is wedergekeerd, maar niet bij LUX.Want LUX gaat deze zomer door met een serie speciale zomerprogramma´s vol zwoele en spannende films, zowel nieuwe als klassiekers.

Hoewel de LUX Summer School al is gestart, kun je nog tot 15 augustus je filmkennis bijspijkeren. Het arthouse draait nog 7 films die niet of te kort in Nijmegen te zien zijn geweest. Bij LUX krijgen ze een verdiende week extra. De komende weken kan het publiek nog genieten van: The Fountain (19-25 juli), Flags Of Our Fathers & Letters from Iwo Jima (26 juli t/m 1 augustus), The Good German (2 t/m 8 augustus), Sunshine (2 t/m 8 augustus) en Zodiac (9 t/m 15 augustus).

En vanaf 26 juli vertoont LUX een vijftal hoogtepunten uit het oeuvre van Romy Schneider. Haar filmcarrière laat zich lezen als een geschiedschrijving van de naoorlogse Europese cinema. Van de Duitse en Oostenrijkse publieksfilm uit de jaren vijftig tot de Franse en Italiaanse auteurscinema van de jaren zestig en zeventig met tussendoor gelegenheids-uitstapjes naar Hollywood.

Vanaf 26 juli is César et Rosalie doorlopend te zien. En op vier achtereenvolgende dinsdagen met ingang van 7 augustus L’Important c’est d’aimer, La piscine, What’s New Pussycat? en Les choses de la vie.
Naast deze specials verwachten we deze zomer interessante premièrefilms (waaronder Planet Terror vanaf 16 augustus en Wolfsbergen vanaf 23 augustus). Daarnaast start vanaf 9 augustus de Gay & Lesbian Summer 2. Dan vertoont LUX acht uiteenlopende liefdesverhalen.

Ook start dan de vertoning van de brutale en wellustige operafilm Samson and Delilah. Bovendien kan iedereen alvast zijn eigen film insturen voor de HomeMade voorrondes 2007/2008. De eerste voorronde is 19 september en de sluitingdatum voor inzending 5 september. Genoeg redenen om naar LUX te komen.
Provincie:
Tag(s):