donderdag, 13. september 2007 - 14:08

Bijeenkomst ‘Alcohol en Jeugd’ Krabbendijke

Krabbendijke

Woensdag 19 september vindt er een bijeenkomst plaats over ‘alcohol en jeugd’. De bijeenkomst begint om 19.30 uur in dorpshuis de Meiboom in Krabbendijke.De bijeenkomst zal worden bijgewoond door gedeputeerde Van Heukelom.

In 2006 is het project “Alcohol en Jeugd� van start gegaan. Dit was een initiatief van de gemeente Reimerswaal. Binnen dit project is een platform gestart van lokale partners, zoals jeugdverenigingen, kerken, scholen, politieke partijen, winkeliers, ouders en jongeren. Dit platform draagt ideeën aan om het alcoholgebruik onder jongeren te beperken.

Er is ook een informatiemarkt, waaraan Emergis, Stichting Voorkom!, Team Alert en Stichting de Hoop deelnemen. Hiermee hoopt het platform jongeren, ouders en andere geïnteresseerden te informeren over alcohol en de gevolgen van alcoholgebruik op jonge leeftijd.

Met een rijsimulator kan men zelf ondervinden hoe de rijvaardigheid te lijden heeft onder alcoholgebruik. Tenslotte worden alle aanwezigen getrakteerd op een alcoholvrije cocktail, om te laten zien dat alcohol geen voorwaarde voor een gezellige avond hoeft te zijn.
Provincie:
Tag(s):