zaterdag, 29. september 2007 - 9:40

Bijna alle woningen flatgebouw weer vrijgegeven

Haarlem

Op één woning na zijn alle appartementen van het ontruimde flatgebouw aan de Leonard Springerlaan in Haarlem zaterdagavond weer vrijgegeven. Het flatgebouw werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ontruimd wegens instortingsgevaar. Onderzoek wees uit dat het rookkanaal van het flatgebouw was ingestort. Bij een paar woningen zijn gruis en stenen naar binnen gekomen.

De politie ontving rond 01.30 uur een melding dat er iets was ingestort. Hierop hebben hulpdiensten de 66 bewoners van het flatgebouw geëvacueerd. Bij de ontruiming raakte een 82-jarige bewoner onwel. Hij werd ter controle overgebracht naar het ziekenhuis, maar maakt het verder goed. De bewoners werden tijdelijk opgevangen in een tegenover gelegen zorgcentrum.

Hoe het rookkanaal kon instorten is nog niet bekend. Wel werden er renovatiewerkzaamheden in het flatgebouw uitgevoerd, aldus de woordvoerster. Het is nog niet duidelijk of er een verband is. Dat zal onderzoek moeten uitwijzen.

In een aangrenzend flatgebouw worden ook renovatiewerkzaamheden uitgevoerd. De bewoners van de appartementen die aan het rookkanaal grenzen hebben ook hier tijdelijk hun woning moeten verlaten. Na inspectie bleek hier niets aan de hand te zijn en konden zij rond 09.00 uur weer terugkeren.
Provincie:
Tag(s):