maandag, 12. november 2007 - 14:27

Bijna in elke straat een overbelaste mantelzorger

De Marne

Er zijn ruim 1.000 mantelzorgers in de gemeenten Winsum en De Marne actief. Van deze 1.000 mantelzorgers zijn ongeveer 300 mantelzorgers overbelast. Dat betekent dat er in bijna elke straat een overbelaste mantelzorger is.

Mantelzorgers verzorgen een zieke en/of gehandicapte partner, ouder of kind of zelfs een buurman. Meestal hebben ze er niet voor gekozen maar komt dit gewoon op hun pad.

De gemeenten hebben met ingang van 2007 als taak gekregen om de mantelzorgers extra te ondersteunen. Dit doen ze door vraag en aanbod van vrijwillige thuishulp te stimuleren en op elkaar af te stemmen.

Als samenleving kunnen we mantelzorg verder ondersteunen. Daarbij is uw hulp hard nodig. Iedereen kan z’n steentje bijdragen. Het gaat om hulp waar geen professionele hulp voor beschikbaar is. Denk bijvoorbeeld aan taken als: boodschappen doen, gras maaien, samen wandelen.

In de periode van 29 oktober tot en met 2 november 2007 is een speciale huis-aan-huiskrant bezorgd over dit onderwerp. In deze krant zit een formulier waarop u kunt aangeven wat uw hulpvraag is of welke hulp u wilt aanbieden.
Provincie:
Tag(s):