zaterdag, 20. oktober 2007 - 16:39

Bijzonder kunstwerk voor gemeente Hoorn

Hoorn

Kunstenares Sya van Riel uit Zwaag heeft een mozaïek vervaardigd van het wapen van Hoornen heeft dit aan de gemeente Hoorn aangeboden vanwege de viering van het 650 jaar bestaan van de stad. Op dinsdag 23 oktober neemt wethouder Cees van der Maat het kunstwerk officieel in ontvangst in de foyer bij de raadszaal van het stadhuis.

Sya van Riel is al jaren actief als beeldend kunstenaresen exposeert regelmatig en ook op de Hoornse kunstmarkt van begin september was zij met een kraam aanwezig waar onder andere het mozaïek van het wapen van Hoorn te zien was.

De kunstenares woont al nagenoeg haar hele leven in de gemeente Hoorn. Zij werd geïnspireerd om het kunstwerk te maken door de viering van 650 jaar Hoorn. Om haar verbondenheid met Hoorn te onderstrepen besloot ze het kunstwerk aan te bieden aan de gemeente. De gemeente Hoorn waardeert dit initiatief en neemt het cadeau dan ook graag in ontvangst. Het krijgt voorlopig een plaats in de foyer bij de raadszaal op het stadhuis, waar het ook te zien is voor het bezoekend publiek.
Provincie:
Tag(s):