dinsdag, 11. september 2007 - 8:30

Bijzondere Airborne Taptoe Ede 2007

Ede

Op vrijdagavond 21 september vindt op de Markt in Ede een bijzondere Airborne Taptoe plaats. Naast de Band of the Parachute Regiment treedt een keur aan bijzondere korpsen op.Het hele weekend staat in het teken van de Airborne want op zaterdagmorgen 22 september zijn de luchtlandingen op de Ginkelse Heide.

Voor de vijfde keer wordt op vrijdagavond 21 september 2007 de Airborne Taptoe georganiseerd in Ede. Op de Markt in het centrum van Ede komt een tribune waar de door de gemeente Ede uitgenodigde veteranen plaatsnemen. De overige drie zijden zijn gratis staanplaatsen.

Het voorprogramma begint om 19.30 uur met een optreden van de Harmonie Ede. Daarna, om 20.15 uur begint de Airborne Taptoe Ede met het speciaal voor dit evenement gecomponeerde muziekstuk EDE INTRADA. Dit jaar gespeeld door het Muziek en Tamboerkorps van de Verbindingsdienst. Zij spelen deze Intrada omdat hun lustrum, vijf jaar geleden, aanleiding was voor de start van de taptoe in Ede. Daarna treden op: de Dutch Military Pipes & Drums en de Band of the Parachute Regiment uit Engeland.

Na al die militaire muziek is het tijd voor het civiele Showkorps Irene uit Ede. Als laatste verzorgt het Reünie Orkest Artillerie in samenwerking met de Stichting Historische Veldartillerie een geweldige show met door paarden getrokken geschut en militaire muziek. De finale waarin alle muziekkorpsen en het koor Cantilede uit Ede deelnemen, wordt gedirigeerd door de captain Glen Jones van de Band of the Parachute Regiment.

Een prachtig afwisselend programma aan de vooravond van de herdenking van de Airborne landingen op de Ginkelse Heide. Gratis toegankelijk voor jong en oud.
Provincie:
Tag(s):